Skip links

Badkamers met een schuin dak

Veel huizen hebben het, een badkamer met een schuin dak. Ondanks de unieke uitstraling die een schuin dak kan geven, beperkt het vaak ook de ruimte die u heeft om de badkamer in te delen. In deze blog geven wij tips over hoe badkamers met een schuin dak het beste te benutten zijn!

Ga voor de beste indeling!

Een schuin dak betekent vaak dat u in een gedeelte van de badkamer niet rechtop kunt staan. Bedenk goed welke producten u in dit stukje van de badkamer het best kunt plaatsen. Kies er bijvoorbeeld voor om het bad op die plek te doen, omdat u in bad niet rechtop hoeft te staan. Ook kunt u er voor kiezen om hier een kast te maken. Bent u niet zo lang of is het dak niet zo heel schuin? Dan kan het ook mogelijk zijn om de wastafel daar te plaatsen.

Een dakkapel

Het is misschien een grote investering, maar een dakkapel is ook een goede optie als u echt niet weet wat u met dat schuine dak in de badkamer aan moet. Hierdoor creëert u meer licht, én ruimte die u goed kunt gebruiken om de badkamer op een handige manier in te delen. Daarnaast lijkt uw badkamer ook optisch groter dankzij een dakkapel. Dit komt door de weerkaatsing van het daglicht. Mocht een dakkapel geen optie zijn, zorg dan in ieder geval voor een dakraam, waardoor de badkamer lichter wordt en optisch ruimer oogt.

Let op de afmetingen

Als u een badkamer met een schuin dak gaat inrichten, is het erg belangrijk om te letten op de afmetingen. U zult misschien al snel denken dat u uw toilet, douche of wastafel kwijt kunt tegen het schuine gedeelte, maar bedenk daarbij wel dat er gemiddeld een vrije hoogte van 2 meter wordt boven deze 3 elementen, want minder hoogte gaat vaak ten koste van het comfortabele gebruik.

Extra opbergruimte

Een schuin dak kan ook juist erg handig zijn, als het gaat om opbergruimte creëren. Zeker als het schuine gedeelte doorloopt richting de vloer van de badkamer, is dit een ideale manier om spullen op te kunnen bergen. Maak er deurtjes voor en u heeft alles ook direct netjes weggewerkt.

Geinspireerd geraakt?

Kom langs in één van onze toonzalen!

AFSPRAAK MAKEN