Skip links

Waar moet u op letten bij het kopen van een toilet?

We hoeven u natuurlijk niet uit te leggen dat het toilet een essentieel onderdeel is in huis. De meeste mensen hebben zelfs 2 toiletten, één apart toilet en één in de badkamer. Als u een nieuw toilet koopt, zijn er een aantal keuzes die u moet maken. Wij laten u in deze blog zien wat er komt kijken bij het kopen van een nieuw toilet!

Staand of hangend

Het grootste verschil is een staand of hangend toilet. Tegenwoordig zien we een hangend toilet steeds vaker. Dit heeft de reden dat de ruimte optisch groter lijkt, omdat de vloer onder het toilet gewoon doorloopt. Daarnaast is de vloer ook een stuk makkelijker schoon te maken, waardoor het hygiënischer wordt.

Diepspoel of vlakspoel

Daarnaast kunt u nog een keuze maken tussen een diepspoel of een vlakspoel toilet. Bij een diepspoel toilet verdwijnt alles direct onder water, waardoor de geur minder wordt verspreid. Een nadeel is wel dat er water kan opspatten, wat vaak als onprettig wordt ervaren. Bij een vlakspoel toilet zit er een extra plateautje in het toilet, waardoor er geen water kan opspatten. Pas na het doortrekken wordt alles weggespoeld. Een nadeel hiervan kan wel zijn dat het toilet sneller vies wordt en de geur vaak sneller wordt verspreid. U moet dus voor uzelf de afweging maken, welk soort toilet u het fijnst vindt.

Extra toevoegingen

Het is ook goed om te bedenken dat u na het kopen van een toiletpot nog niet klaar bent. U heeft bijvoorbeeld ook nog een installatie systeem nodig. Dit is de waterbak die geleegd wordt bij het doortrekken, maar ook de knop voor aan de muur om mee door te trekken. Ook moet u in de meeste gevallen de toiletbril er nog bij kopen. Hier heeft u ook weer verschillende soorten in, denk bijvoorbeeld aan een soft-close toiletbril. Daarnaast is het natuurlijk ook handig om wat accessoires te kopen zoals een toiletborstel en een wc-rol houder.

De vorm van het toilet

Na alle praktische beslissingen, moet u uw toilet natuurlijk ook mooi vinden. De vorm en de stijl kunnen erg verschillen. Zo heeft u bijvoorbeeld klassiekere toiletten voor in de klassieke badkamer, maar u kunt natuurlijk ook gaan voor een heel strak toilet. Daarnaast heeft u de keuze uit hoekig, rond of halfrond. Bedenk dus goed wat u mooi vind en wat past bij de stijl van uw badkamer en huis!

Geinspireerd geraakt?

Kom langs in één van onze toonzalen!

AFSPRAAK MAKEN