Skip links

Een dubbele wastafel voorkomt wachtrijen in de badkamer en bespaart tijd als u met meerdere familieleden de wasbak wilt gebruiken. Tandenpoetsen, opmaken, scheren.. het kan met een dubbele wasbak allemaal tegelijk. Maar wat heeft u nodig voor een dubbele wastafel? Wij geven u graag advies!

Een dubbele wastafel is perfect voor grote gezinnen. Het voorkomt een grote chaos in de badkamer wanneer u allemaal tegelijkertijd op moet staan. Er zijn verschillende soorten en maten wastafels. Zo kunt u ervoor kiezen om twee losse wastafels of waskommen te kiezen of juist één grote wasbak met twee kranen. Het gaat van klein en compact tot breed en uitgebreid.

Ruimte in de badkamer
Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat de badkamer genoeg ruimte heeft om een dubbele wastafel kwijt te kunnen. De muur moet lang genoeg zijn om het meubel te installeren. Voor de kleinere badkamers bestaan er ook smalle dubbele wastafels.

Hoogte van het meubel
Om de ideale hoogte van een meubel uit te kiezen is het belangrijk dat u goed meet. Dit doet u door te meten vanaf de grond tot in het laagste punt van de wasbak. Om te ervaren welke hoogte het beste bij u past, kunt u dit uitproberen bij ons in de showroom. Zo ervaart u wat de hoogte doet.

Wateraansluiting en afvoer

Wanneer u voor een dubbele wastafel met dubbele kraan kiest betekent dit dat ook de wateraansluiting voor warm en koud water verdubbeld moet worden. Dit is eenvoudig te realiseren door de plaatsing van een Y- of T-stuk. Een flexibele leiding aansluiten op beide stukken zorgt voor 4 sets waterleidingen: twee warme en twee koude. Bij dubbele waskommen moet ook de afvoer verdubbeld worden.

Badmeubel met lades

Naast een wastafel kunt u ook kiezen voor een compleet badmeubel. Het verschil tussen een wastafel en badmeubel is dat het badmeubel een complete set is van wastafel en kastruimte eronder. Vindt u het belangrijk dat ieder gezinslid een eigen lade krijgt? Dan kunt u het beste vier lades kiezen.

De voordelen van een dubbele wastafel

Een dubbele wastafel biedt vele voordelen. We hebben er een paar voor u op een rijtje gezet:

  • Het bespaart tijd
  • Het oogt luxueus
  • Het creëert meer opbergruimte
  • Het zorgt voor meer symmetrie
  • Het is niet alleen efficiënt, maar ook gezellig

Op zoek naar meer inspiratie?

Inspiratiemagazine downloaden