Skip links

Tips om energie te besparen in de badkamer

De badkamer wordt dagelijks gebruikt om te douchen, tanden te poetsen en het toilet te bezoeken, maar wat kost dat allemaal? Wist u dat we per dag zo’n 120 liter water per persoon gebruiken? Daarom is besparen in de badkamer geen slecht idee. In deze blog geven wij tips om energie te besparen in de badkamer!

Zorg voor goede isolatie

U herkent het misschien wel: u zit heerlijk in een warm bad, maar binnen no-time is het water flink afgekoeld en moet de warme kraan weer aangezet worden. Dit is natuurlijk lekker, maar niet erg zuinig. Het warme water koelt waarschijnlijk snel af omdat de badkuip niet goed geïsoleerd is. Door het bad te isoleren, blijft het er aan de buitenkant hetzelfde uit zien, alleen zal het water beter warm blijven waardoor u langer kunt genieten zonder de kraan weer aan te hoeven zetten.

Ga voor vloerverwarming!

Heeft u een radiator in de badkamer hangen? Waarschijnlijk wel. Toch blijkt dat we voor het energiegebruik beter voor vloerverwarming kunnen kiezen. Door vloerverwarming wordt de gevoelstemperatuur namelijk hoger, omdat je op de warme vloer loopt. Hierdoor hoef je de vloerverwarming minder hoog te zetten dan de radiator, maar heb je toch hetzelfde warmtegevoel. Dat scheelt weer in de energierekening!

Kies voor een waterbesparende douchekop

Een effectieve manier om uw waterverbruik terug te dringen is een waterbesparende douchekop. Wanneer u doucht met een normale douchekop verbruikt deze tussen de 10 en 15 liter per minuut. Een waterbesparende douchekop zorgt er al snel voor dat dit met 5 tot 7 liter verminderd wordt, zonder dat u daar iets van merkt!

Alle kleine beetjes helpen!

Natuurlijk zijn er ook gratis manieren om energie te besparen in de badkamer. De meest voor de hand liggende is natuurlijk korter douchen. Dit klinkt misschien niet zo effectief, maar als je elke dag 1 minuut korter doucht, bespaar je per jaar al zo’n 5000 liter water per jaar! Daarnaast kun je ook beter kiezen voor een douche dan voor in bad gaan. In een bad gaat namelijk gemiddeld veel meer water dan dat je verbruikt als je een kwartiertje doucht. De laatste tip die we hebben, is de kraan dichtdraaien tijdens het tandenpoetsen of scheren. Veel mensen laten deze lopen, terwijl dat eigenlijk niet nodig is. Elke dag gaan er dan zo toch een paar liters extra verloren en dat is natuurlijk zonde!

Geinspireerd geraakt?

Kom langs in één van onze toonzalen!

AFSPRAAK MAKEN