Skip links

Wat is het verschil tussen een douchegoot en doucheput?

Het maakt niet uit of u nu een kleine douche hebt of een grote douche. Iedereen die een douche heeft moet ervoor zorgen dat het water wegstroomt. Dit kan door middel van een douchegoot of doucheput of een douchebak. Wilt u liever geen douchebak? Dan blijven er twee opties over, maar wat is nu precies het verschil tussen een douchegoot en doucheput? Wij vertellen het u in dit blogbericht!

Wat is het verschil tussen een douchegoot en een doucheput?

Een veel gestelde vraag die we voorbij horen komen is ‘Wat is het verschil tussen een douchegoot en doucheput?’. Daarop volgt natuurlijk de vraag ‘Wanneer kies ik voor de één of de andere?’. Hieronder hebben we voor u duidelijk omschreven wat de verschillen zijn en welke het meest geschikt zijn voor uw badkamer.

Douchegoten

Een douchegoot wordt ook wel een douchedrain genoemd. Dit is dé oplossing wanneer je een inloopdouche of douchecabine zonder douchebak plaatst. Een douchegoot zorgt voor een mooie strakke uitstraling in de douche. Dit komt doordat douchegoten in de vloer worden geïntegreerd. Er is slechts een geringe inbouwdiepte nodig doordat een douchegoot heel erg plat is. Dit maakt de douchegoot geschikt voor zowel nieuwbouw als gerenoveerde badkamers. Douchegoten hebben een langwerpige vorm met een lengte van 60 tot 90 cm. Dit maakt het dan ook geschikter voor een grotere douche.

Doucheput

Een doucheput is in vergelijking met een douchegoot een stuk compacter van vorm. Deze is vaak 10 tot 20 cm breed. Dit maakt het geschikt voor in een kleine douche. Daarbij komt nog dat er verschillende stijlen en vormen mogelijk zijn. zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een vierkant doucheputje, maar ook voor ronde vormen wanneer u een meer klassieke of landelijke stijl heeft. Ook is het goed te benoemen dat een doucheput vaak voordeliger is dan een douchegoot.

Verschillende designs

Er zijn veel verschillende soorten type roosters op de markt. Denk maar eens aan verschillende kleuren. Zo zijn we allemaal bekend met de standaardkleur grijs, maar er zijn ook witte, aluminimum, chroom en RVS douchegoten en doucheputjes. Wilt u liever zo min mogelijk zien van uw douchegoot of doucheputje. Tegenwoordig worden ze ook betegeld waardoor ze bijna niet opvallen. U kunt de tegels op maat laten snijden om deze vervolgens op de tegelgoot te plaatsen.  Daarnaast is er ook keuze uit roosters met vierkante, ronde en streepvormige gaten.

Flens

Bij sommige doucheputten of douchegoten ziet u een rand zitten. Dit is een flens of muurflens. Hierdoor zit er een klein randje aan de goot waardoor deze makkelijk waterdicht geïnstalleerd kan worden. Een douchegoot of putje met vloerflens kan vrij in de vloer geplaatst worden. Bij een muurflens wordt deze tegen de muur bevestigd.

Twijfelt u over het maken van de juiste keuze? Bij Sani-Dump helpen we u graag verder. Kom langs in onze winkel en bekijk het gehele aanbod. We hebben hier ook alle andere benodigdheden voor een complete badkamer.

Geinspireerd geraakt?

Kom langs in één van onze toonzalen!

AFSPRAAK MAKEN