Skip links

Verwarm uw badkamer volgens de laatste trends!

Een verwarmde badkamer is natuurlijk een must, maar daarnaast brengt het ook een gevoel van wellness naar boven. Na een warm bad of  warme douche wilt u natuurlijk niet direct in een koude ruimte stappen. Vroeger vonden veel mensen een radiator in de badkamer niet mooi, maar tegenwoordig zijn er genoeg stijlvolle oplossingen waardoor een radiator of verwarming zelfs een eye-catcher kan zijn! In deze blog geven we tips over hoe u uw badkamer kunt verwarmen volgens de laatste trends!

De mogelijkheden

U heeft natuurlijk verschillende mogelijkheden om uw badkamer te verwarmen, en welke manier u kiest hangt volledig af van uw smaak en badkamer. U kunt natuurlijk kiezen voor vloerverwarming. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld veel schuine muren hebt, waardoor er weinig ruimte is voor een radiator. Een vloerverwarming is ook nog eens extra fijn, omdat u niet na een warme douche op een koude tegelvloer hoeft te stappen. Daarnaast is een radiator natuurlijk ook een goede optie. Een groot voordeel hiervan is, dat u aan veel radiatoren direct uw natte handdoeken kunt laten drogen. Zo heeft het ook nog een extra functie!

De plaats van uw verwarming

De plaats kiezen van uw verwarming is erg belangrijk in de badkamer. Dit geldt natuurlijk niet voor uw vloerverwarming, maar over de plek van uw radiator moet u goed nadenken. Zeker in een kleine badkamer kan een radiator namelijk veel plek innemen als u deze niet strategisch ophangt. Daarom is het altijd goed om eerst te kijken of  u ‘verloren plekken’ heeft in de badkamer. dat wil zeggen, ruimtes die u verder niet kan benutten. Dit kan bijvoorbeeld een stukje muur achter een vrijstaand bad zijn, of een ruimte tussen bijvoorbeeld het badkamermeubel en het toilet. Dit zijn ideale mogelijkheden om een radiator op te hangen.

Hoe hoog u de radiator ophangt is ook nog belangrijk. Zorg er altijd voor dat u de radiator minimaal 3 centimeter van de muur afhangt, en minimaal 15 centimeter boven de grond hangt. Zo zorgt u ervoor dat de warme lucht rondom goed kan circuleren, waardoor de warmte beter wordt verspreid.

Verwarmen in stijl!

Zoals eerder benoemd, heeft een radiator een aantal praktische voordelen, maar het kan ook juist heel stijlvol zijn in je badkamer. Neem bijvoorbeeld een designradiator van Vasco. Dit merk heeft radiatoren in allerlei kleuren, soorten en maten. Daardoor zit er altijd wel een exemplaar tussen wat past bij uw badkamer.

Geinspireerd geraakt?

Kom langs in één van onze toonzalen!

AFSPRAAK MAKEN