Skip links

Verwarm je badkamer volgens de laatste trends!

Een verwarmde badkamer is natuurlijk een must, maar daarnaast brengt het ook een gevoel van wellness naar boven. Na een warm bad of  warme douche wil je natuurlijk niet direct in een koude ruimte stappen. Vroeger vonden veel mensen een radiator in de badkamer niet mooi, maar tegenwoordig zijn er genoeg stijlvolle oplossingen waardoor een radiator of verwarming zelfs een eye-catcher kan zijn! In deze blog geven we tips over hoe jij je badkamer kunt verwarmen volgens de laatste trends!

De mogelijkheden

Je hebt natuurlijk verschillende mogelijkheden om je badkamer te verwarmen, en welke manier je kiest hangt volledig af van jouw smaak en badkamer. Je kunt natuurlijk kiezen voor vloerverwarming. Dit is een goede optie als je bijvoorbeeld veel schuine muren hebt, waardoor er weinig ruimte is voor een radiator. Een vloerverwarming is ook nog eens extra fijn, omdat je niet na een warme douche op een koude tegelvloer hoeft te stappen. Daarnaast is een radiator natuurlijk ook een goede optie. Een groot voordeel hiervan is, dat je aan veel radiatoren direct je natte handdoeken kunt laten drogen. Zo heeft het ook nog een extra functie!

De plaats van je verwarming

Een plaats kiezen van je verwarming is erg belangrijk in de badkamer. Dit geldt natuurlijk niet voor je vloerverwarming, maar over de plek van je radiator moet je goed nadenken. Zeker in een kleine badkamer kan een radiator namelijk veel plek innemen als je deze niet strategisch ophangt. Daarom is het altijd goed om eerst te kijken of je ‘verloren plekken’ hebt in de badkamer. dat wil zeggen, ruimtes die je verder niet kan benutten. Dit kan bijvoorbeeld een stukje muur achter een vrijstaand bad zijn, of een ruimte tussen bijvoorbeeld het badkamermeubel en het toilet. Dit zijn ideale mogelijkheden om een radiator op te hangen.

Hoe hoog je de radiator ophangt is ook nog belangrijk. Zorg er altijd voor dat je radiator minimaal 3 centimeter van de muur afhangt, en minimaal 15 centimeter boven de grond hangt. Zo zorg je ervoor dat de warme lucht rondom goed kan circuleren, waardoor de warmte beter wordt verspreid.

Verwarmen in stijl!

Zoals eerder benoemd, heeft een radiator een aantal praktische voordelen, maar het kan ook juist heel stijlvol zijn in je badkamer. Neem bijvoorbeeld een designradiator van Vasco. Dit merk heeft radiatoren in allerlei kleuren, soorten en maten. Daardoor zit er altijd wel een exemplaar tussen wat past bij jouw badkamer.

Geinspireerd geraakt?

Kom langs in één van onze toonzalen!

AFSPRAAK MAKEN