Skip links

Wat zijn de badkamertrends voor 2019?

Staat er een badkamerverbouwing op de planning? Bent u van plan om de badkamerinrichting volledig om te gooien? Of bent u gewoon nieuwsgierig naar de nieuwste en modernste trends op het gebied van badkamers? Dan helpt Sani-Dump u graag op weg met de badkamertrends voor 2019!

Wij, van Sani-Dump hebben de badkamertrends voor 2019 voor u op een rijtje gezet. Of u nu een grote of kleinere badkamer heeft, deze sanitair trends zijn overal toe te passen! Lees gauw onze blog en kom erachter welke trends u kan toepassen in uw badkamer.

1. Creëer het échte spa gevoel

De badkamer anno 2019 wordt niet langer meer gezien als een ruimte die alleen maar nuttig is. Het wordt ook gezien als ruimte waar een fijne ervaring gecreëerd moet worden. Of beter gezegd: een spa gevoel. Je creëert de spa-sfeer door bijvoorbeeld hout toe te voegen in de badkamer of geurkaarsen. Let er wel op dat de badkamer naast het luxe gevoel, nog wel comfort blijft.

2. Go green!

In de badkamer zien we steeds vaker de kleur groen verschijnen. Dit varieert van subtiele elementen, zoals een groen badmatje of groene handdoeken tot een groene palm in de badkamer. De kleur groen heeft een positieve werking op je gevoel. Hoe fijn is het wel niet dat je in je eigen badkamer één bent met de natuur? Dus wij zeggen: kom maar op met die urban jungle badkamer! 

3. Waterdicht behang en kleurrijke tegels

Al hoe wel alle andere jaren de lichte kleuren, zoals wit, zandkleurig of blauw in waren, zal dit vanaf 2019 steeds minder het geval zijn. Een opkomende trend in de badkamer is namelijk één van de badkamermuren bekleden met een opvallende kleur, print of design. Dit kan door middel van waterdicht behang of het gebruik maken van opvallende tegels met decoratieve afwerkingen.

4. Meubels en accessoires met een zwart kader

Stalen, zwarte frames maken in 2019 hun intrede. Eerder maakte we al kennis met de zwarte kranen van Hotbath, maar in 2019 zien we deze trend ook terug in de rest van de badkamer. Hierbij kunt u denken aan meubels met zwarte details of een spiegel met een zwarte omlijsting. Meubels en accessoires met een zwart kader geven uw badkamer een stoere uitstraling. Helemaal in de tijd van nu!

5. Beton in de badkamer

Beton gaan we in 2019 steeds vaker terug zien in de badkamer. Dit kan op diverse manieren verwerkt worden in de badkamer. Denk aan een betonen wastafel, een betonen vloer en/of beton op de muren. Beton kan grof overkomen, maar wanneer dit gecombineerd wordt met warme houttinten, is dat niet het geval. Een bijkomend voordeel is dat beton weinig onderhoud nodig heeft.

6. Geniet van de zon onder de douche

Zonnen tijdens het douchen, het klinkt allemaal te mooi om waar te zijn. De Sunshower is een douche met een ingebouwd infrarood licht, waardoor u kunt zonnen tijdens het douchen. De Sunshower zorgt niet alleen voor een gezonde teint, maar ook voor een ontspannen gevoel en een gezond lichaam. Dat willen we allemaal wel toch?

7. De kleur van 2019: Spiced Honey

Naast alle badkamer trend van 2019, kunnen wij jullie ook vertellen dat de kleur van 2019: Spiced Honey is. Het onderzoek wijst uit dat mensen overal ter wereld nieuwe energie, optimisme en zingeving ervaren. Dit vertaalt zich in het interieur naar een ruimte waar we kunnen denken, dromen, liefhebben en handelen. Een ruimte waar alles mogelijk is, oftewel ‘Let the light in’. Onderstaand is de kleur Spiced Honey te zien.

Geinspireerd geraakt?

Kom langs in één van onze toonzalen!

AFSPRAAK MAKEN