Skip links

Technologie in de badkamer

Technologie speelt een steeds grotere rol in ons dagelijks leven. Zo is het al mogelijk om via een app je gordijnen dicht te doen of de televisie aan te zetten. Maar ook in de badkamer zijn de ‘slimme’ apparaten steeds meer terug te vinden! Wat zijn de technologische trends in de badkamer op dit moment? In dit blogbericht geven we je een overzicht!

Gezondheid en technologie

De badkamer gebruiken we niet alleen voor onze hygiëne, maar ook checken we onze gezondheid. Zo staat er in de meeste badkamers een weegschaal en kunnen we in de spiegel goed zien of ons gebit nog gezond is. Tegenwoordig zijn er steeds meer slimme apparaten die hierbij helpen. Er zijn bijvoorbeeld tandenborstels die je via je smartphone kunt bedienen. Zo heb je een goed inzicht op de juiste manier van poetsen voor jouw gebit. Je ziet hoeveel druk je moet zetten, hoe lang je nog moet poetsen en welke plekjes van je gebit extra aandacht verdienen.

Ook slimme weegschalen zijn al verkrijgbaar. Deze zijn eveneens te koppelen aan een app, waardoor je jouw gewicht en bijvoorbeeld afvalproces goed in de gaten kunt houden. Het is zelfs mogelijk om deze apparaten aan te sluiten op een slimme spiegel, zodat je de resultaten in de spiegel kunt zien als je bijvoorbeeld je haar staat te doen! Handig toch?

De slimme douchekop en badkuip

De douchekoppen en badkuipen worden ook steeds vaker uitgerust met technologische snufjes. Er zijn bijvoorbeeld douchekoppen op de markt met een ingebouwde speaker, die je weer kunt verbinden met je smartphone. Wil je bij thuiskomst een warm gevuld bad waar je direct in kunt stappen? Dan is een slimme badkuip de ideale oplossing. Deze is via een afstandsbediening of een app te besturen, zodat je het bad op afstand kan laten vullen met water op de juiste temperatuur. Ook zijn er baden waar een bubbelfunctie of zelfs verlichting op zit.

Duurzaamheid is ook belangrijk en wordt steeds actueler. Daarom zien we ook dat slimme apparaten in de badkamer zijn ingesteld op zoveel mogelijk water en/of stroom besparen. De meeste slimme douchekoppen verbruiken minder water dan een normale douchekop. Zo is je slimme badkamer uiteindelijk ook nog goed voor het milieu en je portemonnee!

Geinspireerd geraakt?

Kom langs in één van onze toonzalen!

AFSPRAAK MAKEN