Skip links

Stap voor stap een nieuwe badkamer

Een volledig nieuwe badkamer inrichten is vaak een hele klus, en kan ook nog best lastig zijn. Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk doen met je nieuwe badkamer, dus het is belangrijk dat deze optimaal is ingericht. In deze blog laten we stap voor stap zien waar u allemaal aan moet denken bij een nieuwe badkamer!

De indeling

Voordat je begint met het uitzoeken van nieuwe badkamermeubelen en artikelen, is het heel belangrijk om een goede indeling te maken. Waar plaats je de douche, het bad, het toilet en het wastafelmeubel? Zorg dat dit goed duidelijk is voordat je inkopen gaat doen. Zonder goede indeling weet je namelijk niet hoeveel ruimte je hebt en kun je later in de problemen komen met de afmetingen van je aangekochte spullen.

Meten is weten

Als de indeling is gemaakt, is het belangrijk om goed op te meten hoeveel ruimte je hebt voor de verschillende onderdelen. Zo weet je precies hoe groot bijvoorbeeld je wastafelmeubel kan zijn, zonder dat je daarna bijna geen loopruimte meer over hebt. Is je badkamer wat kleiner? Zorg dan dat je niet te grote onderdelen koopt, zodat er genoeg ruime overblijft. Door een kleine badkamer helemaal ‘vol te proppen’ laat je de ruimte nog kleiner lijken en is het ook nog eens onpraktisch.

Bepaal je budget

Ook niet onbelangrijk om vooraf vast te stellen is je budget. Een nieuwe badkamer is nu eenmaal een investering, maar vooraf een budget afspreken met jezelf zal er voor zorgen dat de kosten niet onverwachts veel te hoog uitvallen.

Schetsen

Om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden van de nieuwe badkamer, is het heel verstandig om vooraf een schets te laten maken. Bij Sani-Dump kun je geheel gratis en vrijblijvend een 3D tekening laten maken, waardoor je een goed beeld krijgt! Ook adviseren we je over de indeling, materialen en kleuren.

Inkopen doen!

Als je helemaal tevreden bent met het 3D ontwerp, is het eindelijk tijd voor het echte werk. De inkopen doen! Daarbij is het natuurlijk verstandig om je te laten adviseren door een medewerker. Bij Sani-Dump staan we graag voor je klaar om je te voorzien van passend advies. Na het inkopen is het tijd voor de plaatsing. Zorg ervoor dat dit op de juiste manier gebeurt. Heb je dit nog nooit zelf gedaan? Schakel dan een goede monteur in, zodat je zeker weet dat alles straks goed is aangesloten. Hierna kun je gaan genieten van jouw nieuwe badkamer!

Geinspireerd geraakt?

Kom langs in één van onze toonzalen!

AFSPRAAK MAKEN