Skip links

De veelzijdige Duravit badkamerwereld

Georg Friedrich Horn richtte in 1817 een aardewerkfabriek op, die zich volledig concentreerde op de productie van vaatwerk. De uitbreiding van het assortiment met sanitaire producten vormt de basis van het latere succes. Het bedrijf kreeg een nieuwe naam: Duravit. Het merk groeit steeds meer op internationaal vlak en is doorheen de jaren uitgegroeid tot een topbedrijf. De reden voor de groei op internationaal vlak komt door de introductie van nieuwe producten en het investeren in moderne productietechnieken. Dit heeft ervoor gezorgd dat Duravit één van de grotere spelers op de markt is. De focus bij Duravit ligt enorm op het halen van de ecologische normen.

Dat Duravit duurzaam is, kunnen we wel zeggen. Het bedrijf is niet enkel partner en bevorderaar van het Natuurpark Schwarzwald, het grootste natuurpark in Duitsland, maar levert ook intensieve inspanningen om water, lucht en bodem zo goed mogelijk te beschermen. Dit doet het door de productie op een verantwoorde manier te laten gebeuren en met grondstoffen te werken die niet schadelijk zijn voor het milieu. Er wordt gewerkt met technieken zoals water- en warmterecuperatie.

Duravit is voor haar ecologisch engagement volgens ISO 14 001 officieel als milieubewuste onderneming gecertificeerd.

Bij producten waar er vraag is naar hoge eisen voor het design is kwaliteit heel belangrijk. Daarom werkt Duravit, daar waar deze hoge standaard dient verzekerd te zijn, met een hoge mate aan handarbeid.

Duurzaamheid is op de dag van vandaag een belangrijke peiler voor bedrijven en consumenten. Bij Duravit is dit al lang een vaste waarde. Niet alleen in de keuze van materialen, maar ook in het gebruik van technologieën en in de manier van produceren. Daarom werkt het bedrijf ook steevast met sanitair keramiek.

Dankzij milieuvriendelijke productietechnieken en strenge kwaliteitscontroles worden hieruit producten gemaakt die nagenoeg voor eeuwig funcioneren.

Heeft u een vraag of kunnen we u ergens mee helpen? Klik dan op één van de onderstaande buttons!

Contact
Afspraak

De beste merken

Enkel sanitairproducten van topkwaliteit, de nieuwste collecties en innovaties van de grootste en bekendste merken in sanitair en tegels.

De laagste prijzen

SANI-DUMP heeft 41 vestigingen in België en Nederland. Zo kunnen wij de beste voorwaarden bekomen bij onze leveranciers. En jij profiteert mee!

Het grootste aanbod

Volledige badkamers en wand- en voertegels, maar ook losse elementen zoals kranen, douchebakken en -wanden, toiletten, wastafels, enz.