Skip links

Marmer in de badkamer

Marmer in de badkamer

Marmer in de badkamer is helemaal terug van weggeweest. Dit is natuurlijk niet voor niets! Deze mooie natuurlijke steensoort brengt niet alleen een gevoel van luxe met zich mee, maar zorgt ook voor sfeer en een unieke uitstraling. Er wordt vaak veelvuldig voor klassiek wit marmer gekozen, maar ook kleuren zoals grijs-wit, aardtinten of een gedurfde donkere variant zijn helemaal hip. In dit blogbericht vertellen we u meer over het gebruik van marmer in de badkamer.

Waar komt marmer vandaan?

Marmeren badkamers staan bekend om de luxe en chique uitstraling. Alleen wat is marmer eigenlijk? En waar komt marmer vandaan? Marmer is een natuursteen die gewonnen wordt in groeven over heel de wereld. Het is een gestold gesteente dat kan bestaan uit lava, magma of een versteende afzetting, denk hierbij aan zand, klei of kalk. Nadat het marmer gewonnen wordt, worden de tegels in grote blokken gewonnen, waarnaar ze later op het juiste formaat worden gezaagd. Om de kristalstructuur en het mooie patroon van het marmer te benadrukken worden de tegels vaak nog gepolijst. Hierdoor krijgen de stenen de luxueuze uitstraling zoals u gewend bent.

Oneindig veel mogelijkheden

Marmer in de badkamer kan op verschillende manieren. Deze mooie natuursteen is er namelijk in verschillende vormen, maten en kleuren.  Zo kunt u ervoor kiezen om de wanden en vloer van uw badkamer met marmertegels te voorzien. Vind u dat teveel? Dan kunt u ook marmeren elementen in uw badkamer verwerken. Denk hierbij aan marmeren wastafels, douchebakken of een marmeren bad. Heeft u een laag budget? Dan kunt u ook gaan voor de marmer-look. Deze tegels lijken op marmer, maar zijn een stuk voordeliger.

Marmerkleuren en patronen

Er zijn verschillende marmerkleuren en patronen verkrijgbaar. Zo is er voor iedere badkamerstijl wel een tegel die erbij past. Naast de meest populaire marmerkleur wit, variëren kleuren van roodbruin en taupe tot beige, zwart en grijs. Het mooie witte marmer dat u veel voorbijziet komt uit de wereldberoemde Italiaanse Carraragroeve. Hier kunt u zelfs excursies naar deze steengroeven doen.

Combineer marmer

Wanneer u marmer gaat combineren is het goed om te kijken naar de tinten die u in uw badkamer gaat gebruiken. Hierin kunt u kiezen voor eenzelfde tint, waardoor alles tot een geheel wordt of u kiest voor contrast. Een wit meubel met zwart marmer werkt hierbij goed! Zoekt u een kraan bij uw marmeren waskom? Neem hierbij de kleur van het marmer of de marmerader als uitgangspunt. Kiest u bijvoorbeeld voor een zwarte waskom, dan is het vanzelfsprekend dat hier een zwarte kraan goed bij past! Een minder voor de hand liggende keuze is om marmer met een ander natuurelement te combineren zoals hout. De warmte van het hout en het luxe, koude van het marmer staat ontzettend chique in uw badkamer.

Geinspireerd geraakt?

Kom langs in één van onze toonzalen!

AFSPRAAK MAKEN