Skip links

Maak kennis met de klassieke badkamer!

Een klassieke badkamer is stijlvol, elegant en staat voor traditie. Ook in deze tijd kun je prima voor een klassieke badkamer kiezen. Ga bijvoorbeeld voor een bad op pootjes, maar dan van moderne kwaliteit. Zo behoud je de nostalgische sfeer. In deze blog laten wij je kennis maken met de tijdloze klassieke badkamer!

De badkamerverlichting

Om een klassieke sfeer te creëren, is de keuze voor de verlichting in de badkamer erg bepalend. Kies bijvoorbeeld voor indirecte verlichting, en denk hierbij aan de kleur van de verlichting. Een ‘warmere’ lichtkleur is sfeervoller, maar zorg wel dat je genoeg licht in de badkamer hebt. Een goede tip voor in de badkamer is LED verlichting. Deze vorm van verlichting kan goed tegen vocht, geeft geen hitte af en is beschikbaar in veel kleuren. Om een extra klassieke sfeer te creëren, is het leuk om lampen met lampenkapjes naast de spiegel te hangen, of een mooie kroonluchter in het midden van de badkamer te plaatsen.

De badkamermeubels

Ook de keuze van de badkamermeubels speelt natuurlijk een grote rol in de mate van de klassieke sfeer. Zo is een wastafelblad met een losse kom een meubel dat perfect past in deze stijl. Deze kun je natuurlijk goed aankleden met een klassieke kraan en andere accessoires. Kies daarbij bijvoorbeeld voor antieke handgrepen voor op kasten en lades om het nog meer tot één geheel te maken. Een klassieke badkamer heeft vaak een eenvoudige en ‘cleane’ uitstraling. Wil je het iets gewaagder maken? Ga dan bijvoorbeeld voor een muur in de kleur mintgroen of lila!

De materialen

Vandaag de dag zien we vooral veel natuurlijke materialen terug komen in een klassieke badkamer. Denk aan natuursteen, hout of keramiek. Marmer is hiervoor een klassieker! Daarnaast zijn ook unieke materialen steeds meer in trek, om de badkamer nog nostalgischer en bijzonderder te maken. Zo krijgt de badkamer een eigen ‘verhaal’. Een mooie manier hiervoor is om tweedehands meubels een tweede kans te geven. Ook nog eens erg goed voor de portemonnee!

Geinspireerd geraakt?

Kom langs in één van onze toonzalen!

AFSPRAAK MAKEN