Skip links

“VRIJWEL 90% VAN DE HUIZEN HEEFT EEN VRIJ KLEINE BADKAMER”

In de meeste huizen is de badkamer kleiner dan de rest van het huis. Daarnaast staat hij ook nog eens boordevol. Denk maar aan al uw badmeubelen, het toilet, wellicht een bad, de douche, uw wastafel en ook nog eens een wasmachine, die vaak ook in de badkamer staat. Sani-Dump geeft u graag een aantal tips om uw badkamer groter te laten lijken dan dat hij werkelijk is. Lees de tips in ons blogbericht.

Vrijwel 90% van de huizen heeft een vrij kleine badkamer. De gemiddelde badkamer is namelijk zo’n 8 á 9 m² groot. We hebben nu eenmaal niet veel ruimte. Toch zou het goed zijn om ervoor te zorgen dat onze badkamers wat groter zijn. Vooral omdat de badkamer een praktische ruimte is en u er een momentje voor uzelf moet kunnen hebben.

bidet
Ontwerp-zonder-titel-2022-01-10T164128.575
Kopie-van-Interior-of-White-Modern-Bathroom-in-Apartment-17

WAT KUNT U DOEN OM UW BADKAMER OPTISCH GROTER TE LATEN OGEN?

  • Een van de dingen die u kunt doen om uw badkamer groter te doen laten lijken is door de vloer van de doucheruimte door te laten lopen. Sluit de douche niet af met een muur, maar maak gebruik van een glasplaat. Op deze manier betrekt u het gedeelte bij de rest van de badkamer. Zeg gedag tegen de ouderwetse douchecabines en omarm uw badkamer die zo minder hokkering wordt.
  • Daarnaast kunt u grotere tegels gebruiken en de voegen zo klein mogelijk houden. Het is namelijk zo dat wanneer de voegen klein zijn u meer rust creëert. Dit laat de badkamer ook groter ogen.
  • Niet te vergeten is het belangrijk om gebruik te maken van lichte kleuren, licht creëert namelijk ruimte.
  • Spiegels! En het liefste zo groot mogelijke spiegels. Laat een spiegel op maat snijden en benut de totale breedte van de muur met een spiegel. Ook kunt u gebruik maken van meerdere spiegels, kies dan wel voor dezelfde omlijsting om te zorgen dat er eenheid in de badkamer blijft.
  • Een iets drastischere oplossing is een verbouwing. Kunt u de badkamer verplaatsen? Of misschien kunt u er wel voor zorgen dat u een stukje van een de slaapkamer kunt inleveren. Dit stelt u in staat om uw droombadkamer te realiseren.

HOE WERKT U UW WASMACHINE UIT HET ZICHT?

Het is soms lastig om een geschikte plek voor de wasmachine te vinden. Wanneer deze in de badkamer staat is het mooier om uw wasmachine weg te werken achter een ombouw. Let er natuurlijk wel altijd op of de apparaten genoeg ademruimte krijgen als ze ingebouwd worden.

  • Zo zou u hem kunnen verbergen achter een kast met schuifdeuren.
  • Ook kunt u de wasmachine inbouwen en integreren in een bestaand kastensysteem. Zo valt hij een stuk minder op!
  • Liever een goedkopere optie? Kies voor een gordijntje die met een stang boven de machine geplaatst kan worden.
  • In kleine badkamers kunt u de wasmachine en droger ook nog eens stapelen in een kast. Mooi opgelost!

 

Met een beetje creativiteit komt u al een heel eind! Wij hopen dat u iets heeft gehad aan onze tips. Hulp nodig? Breng een bezoekje aan onze showroom en onze medewerkers helpen u bij een oplossing voor uw kleine badkamer!

“IN KLEINE BADKAMERS KUNT U DE WASMACHINE EN DROGER OOK NOG EENS STAPELEN IN EEN KAST”

INSPIREER, CREËER EN GENIET

         
AFSPRAAK MAKEN
GRATIS 3D ONTWERP
OFFERTE VERGELIJKEN