Skip links

Is de industriële badkamer iets voor u?

Een stijl die u steeds vaker terug ziet in Nederlandse badkamers: industrieel. Een unieke stijl die in u in een badkamer mooi kan laten terug komen. De industriële badkamer is stoer en robuust, maar moet ook vooral functionaliteit uitstralen. In deze blog vertellen we alles over de industriële badkamer en laten we zien hoe u deze kunt inrichten!

 

De kleuren

De kleuren in een industriële badkamer zijn vaak erg basic en natuurlijk. Met zwart, grijs en wit zit u eigenlijk altijd goed. Ook ziet u vaak contrasten tussen donkere en lichte tinten. Denk bijvoorbeeld aan een witte wastafel met een matzwarte kraan, of donkere tegels met lichte muren. Vindt u de basic kleuren toch iets te simpel? Kies er dan voor om één andere kleur te mengen in het geheel, maar laat deze kleur niet te ver afwijken van de natuurlijke kleuren. Donkergroen is hierbij een goede optie.

De materialen

De materialen in een industriële badkamer zijn, hoe kan het ook anders, industrieel. Denk hierbij aan staal en beton. Hierdoor krijgt de badkamer direct een robuuste en stoere uitstraling die helemaal past bij de sfeer. Door toch een beetje sfeer aan de badkamer toe te voegen, kunt u de materialen combineren met hout. Hout geeft namelijk een wat warmere tint.

De accessoires

Ook in de accessoires kun je de industriële look goed doortrekken. Denk bijvoorbeeld aan een fabriekslamp als eyecatcher in je badkamer. Verder ziet u ook de populaire ‘lightbulbs’ veel terugkomen in deze badkamerstijl. Daarnaast zijn de douchekraan en de wastafel kraan ook goed industrieel te maken. Ga bijvoorbeeld voor koperen badkamerkranen en u zult zien dat dit helemaal past in de stijl van de badkamer!

Geinspireerd geraakt?

Kom langs in één van onze toonzalen!

AFSPRAAK MAKEN