Skip links

Hout in de badkamer met een Biophilic design

Hout in de badkamer met een Biophilic design

Bent u dol op hout in de badkamer? En wilt u graag een badkamer waarin natuurlijke elementen centraal staan? Dan is het Biophilic designconcept echt iets voor u! Bij deze interieurstijl speelt de behoefte van de mens om verbintenis te hebben met de natuur te hebben een grote rol. Uit onderzoek blijkt zelfs dat het van positieve invloed is op de gezondheid van de mens en aspecten van stress verlaagt. In dit blogbericht laten we u zien hoe deze trend eenvoudig in uw badkamer kunt toepassen.

Het gebruik van natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen voor op wanden en vloeren zijn in de laatste jaren steeds populairder geworden. Denk hierbij maar eens aan houtlook tegels, groene muren en het gebruik van weelderige planten. Wanneer u de biophilic interieurstijl in uw badkamer wilt verwerken kunt u dan ook het beste gaan voor de kleur groen in combinatie met natuurstenen tegels én houten elementen. Ga voor mooie accessoires van steen of keramiek en denk aan stijlvolle objecten zoals rieten of houten mandjes om spullen in op te bergen. Kleed uw badkamer aan met kaarsen, een hout badrekje, knusse badmat en andere gemoedelijke materialen.

Hout in de badkamer

Hout in de badkamer? Nu vraagt u zich misschien af: ‘kan dat wel’? Het antwoord is ja! Toch zijn er een aantal dingen waarmee u rekening moet houden. Zo is niet al het hout bestendigd tegen vocht. Kies daarom een houtsoort die goed werkt in uw badkamer, zoals Teakhout, Jatoba, Iroko, Merbau, of bamboe. Goed om te weten is hout bewerkt kan worden waardoor het beter tegen water beschermd is. Alleen het blijft een natuurlijk materiaal, dus goede ventilatie is zeker nodig.

Zo past een houten vloer perfect bij een biophilic interieurstijl, maar is dit dus niet geschikt voor in de badkamer. Daarom is het goed om hier voor duurzame materialen te kiezen die erop lijken. Vinyl is hiervoor bijvoorbeeld een goede optie. Dit materiaal is verkrijgbaar in allerlei motieven, waterbestendig en ook nog eens onderhoudsvriendelijk.

Planten in de badkamer

Kom echt tot rust en breng planten in uw badkamer. Geen enkele Biophilic badkamer is compleet zonder planten. Hierbij is het goed om te kijken naar planten die weinig zonlicht nodig hebben, omdat de badkamer vaak niet veel licht bevat. Je kunt natuurlijk ook voor neppe planten gaan. Deze zijn perfect voor wanneer u geen groene vingers heeft.

Lees ook het blogbericht ‘De beste planten voor in de badkamer’.

Breng buiten naar binnen

Eigenlijk is het heel simpel om een biophilic style in uw badkamer te creëren. Omarm de natuur en breng buiten naar binnen. Kies voor hout in de badkamer, natuursteen, planten en laat alle stress varen.

Geinspireerd geraakt?

Kom langs in één van onze toonzalen!

AFSPRAAK MAKEN