Skip links

Hoe richt je de toiletruimte handig in?

Naast de badkamer heeft je huis nog een ruimte met sanitaire voorzieningen. Deze ruimte staat ook wel bekend als het kleinste kamertje. Wij hebben het natuurlijk over het toilet! De één heeft genoeg ruimte om de toiletruimte in te richten en de ander komt centimeters te kort. Of je nu een grote of kleine toiletruimte hebt, het handig inrichten hiervan kan een hele opgave zijn. Om jou hier een handje bij te helpen, hebben wij 4 tips op een rijtje gezet. Deze tips kan je meenemen in het inricht proces.

Tip 1

Creëer één duidelijke stijl. Het toilet is over het algemeen een kleine ruimte. Als deze ruimte wordt volgestopt met veel verschillende stijlen weten je ogen niet meer waar ze moeten kijken. Dit doe je door bijvoorbeeld accessoires toe te voegen die aansluiten op de overige kleuren in het toilet. Je kunt ook een kleurenpalet maken. Zo weet je zeker dat alle kleuren bij elkaar aansluiten.

Tip 2

Tegels kunnen de gehele sfeer van het toilet bepalen. Het laat een ruimte saai, vrolijk, klein of juist groot lijken. Je kan dus met tegels verschillende kanten opgaan. Heb je een kleine toiletruimte en wil je deze groter laten lijken? Ga dan voor glanzende tegels. Maar houd je meer van een wat speelsere sfeer? Ga dan voor tegels met een patroontje er op. Houd hierbij wel rekening mee dat printjes de ruimte wel kleiner maken.

Tip 3

Tijdens het inrichten van de meubelen kan je voor verschillende opties gaan. Zo kan je het toilet en de eventuele wastafel laten hangen aan de muur, maar ook laten staan op de grond. Bezoek een Sani-Dump showroom en ontdek wat beter aansluit op je smaak. Daarnaast heb je glanzende en niet-glanzende meubels. Ook hier geldt de regel: glanzend maakt het optisch groter.

Tip 4

Naast dat er meubels in de toiletruimte nodig zijn, is het ook leuk om de ruimte verder in te richten met accessoires. Ze zorgen namelijk net voor de finishing touch. Je kunt talloze manieren bedenken om het toilet met accessoires in te richten. Ga bijvoorbeeld voor een stijlvolle zeepdispender, kaarsen, een spiegel of zelf bloemen. Bekijk onze Pinterestpagina voor inspiratie.

Persoonlijk advies

Heb je meer behoefte aan persoonlijk advies? Dat kan! Bezoek hiervoor één van onze showrooms of stel direct je vraag via onze contactpagina.

Geinspireerd geraakt?

Kom langs in één van onze toonzalen!

AFSPRAAK MAKEN