Skip links

Haal de lente in uw badkamer!

Haal de lente in uw badkamer!

Wat zijn we blij! Het is weer lente! Langzaamaan wordt het weer wat warmer buiten. De bloesem staat weer volop in bloei! Dit is echt de tijd om uw badkamer om te toveren tot een lente badkamer, bent u benieuwd hoe? Met onze tips creëert u in no time een echte lente badkamer!

First things first!

Voordat u uw badkamer omtovert in een echte lente badkamer, is het fijn om een grote voorjaarsschoonmaak in te plannen. Een opgeruimd huis, staat dan ook gelijk aan een opgeruimd hoofd. Kijk eens naar alle producten die u in de badkamer heeft staan. Wanneer heeft u deze voor het laatste gebruikt? Zijn er lege flesjes? Gooi weg wat u niet meer nodig heeft, dat geeft een goed gevoel! Hierna kunt u alles reinigen zodat uw sanitair weer gaat blinken als nooit tevoren. Maak uw badkamermeubels leeg en neem ook de kastjes mee, zeem de ramen, en neem de badkamerspiegels af met Glassex.

Zorg voor een frisse lentesfeer met kleur

Breng de lente naar binnen door gebruik te maken van frisse lentekleuren. Heeft u een lichte badkamer? Gebruik deze als basis. Hierbij kunt u gebruikmaken van natuurlijke groentinten die tegelijkertijd rust en geborgenheid uitstralen. Dit is dan ook de ideale badkamerkleur voor een behaaglijke sfeer. Daarnaast zijn pastelkleuren waaronder licht roze, geel of blauw ook fijne kleuren om een echte lente badkamer te creëren. Deze kleuren doen uw badkamer opleven!

Ook bij een donkere badkamer kunt u de lente naar binnen brengen. Zo kunt u donkere hoekjes in de badkamer lekker groen maken door het gebruik van planten. Wel is het belangrijk om een beetje daglicht in uw badkamer te hebben, want geen enkele plant overleeft het zonder licht. Zo kunnen Varens en Sansevieria’s hier bijvoorbeeld goed tegen.

Accessoires are the key!

Om kleur in uw badkamer te laten overkomen kunt u de muren verven, maar dit hoeft u natuurlijk niet te doen. Maak gebruik van accessoires. Dit geeft vaak al erg snel een andere look & feel! Denk hierbij aan kaarsen, zeephouder, tandenborstelbeker, wasmand, een mooie vaas, douchegordijn en/of badkamerkleedje. Misschien zijn uw handdoeken inmiddels ook aan vervanging toe? Stapel of rol ze om en om op voor een leuk effect.

Fleur je badkamer op met bloemen

Heeft u mooie bloemen gehaald op de markt of bij de bloemist? Vergeet dan niet een vaasje met bloemetjes in de badkamer te zetten. Het is immers een plek waar we dagelijkse meerdere keren komen. U kunt bijvoorbeeld een heerlijk geurende hyacint neerzetten of wat vaste vetplantjes op een plankje neerzetten. Door de damp in de badkamer hoeft u deze weinig tot nauwelijks water te geven.

Last but not least!

Nu heeft u uw badkamer bijna omgetoverd tot een echte lente badkamer! Het enige wat mist is die heerlijke lentegeur, zoals de geur van Citrus, bloesem of munt. Koop daarom douche- en bad producten met een heerlijke geur of hang geurzakjes/verfrissers op.

Geinspireerd geraakt?

Kom langs in één van onze toonzalen!

AFSPRAAK MAKEN