Skip links

Het ultieme wellness-gevoel creëren in je badkamer? Ga dan voor de Japandi badkamer! Deze combinatie van de Japanse en Scandinavische stijl zorgt ervoor dat je helemaal zen wordt. Bij beide stijlen speelt minimalisme, het gebruik van natuurtinten en natuurlijke materialen een belangrijke rol. Door deze twee stijlen met elkaar te combineren creëer je een warme sfeer.

Minimalisme

Dat er steeds meer rust in het interieur gewaardeerd wordt, dat blijkt wel weer uit deze trend. Het minimalisme zorgt ervoor dat je een opgeruimde en rustige ruimt creëert. De Japandi stijl bestaat dus uit weinig accessoires. Het is de kunst om je badkamer zo leeg mogelijk te laten. Maak dus gebruik van veel opbergmogelijkheden. Ook zie je veel organische vormen terug in de spiegels, badkuipen of wasbakken. Rond, bol, zigzag, golvend of asymmetrisch : dit zijn de kernwoorden voor items in je badkamer.

Het gebruik van natuurtinten

Op de muren wordt voornamelijk gekozen voor pastel kleuren en naturel kleuren. Maar ook het contrast met donkere lijnen mag hierin opgezocht worden. Kies dus voor bruintinten, maar hier en daar een contrast met wit of zwart is juist waar de Japandi stijl voor staat. Dit is namelijk dé combinatie tussen Scandinavië en Japan en dat houdt de ruimte spannend.

Natuurlijke elementen

In de Japandi badkamer wordt veel hout en natuursteen gebruikt. Dit kan je laten terugkomen in zowel je badkamermeubels als in de stenen en de vloer die gebruikt wordt. Een badkamer met vissengraatvloer? Dat past helemaal in de Japandi stijl! Bamboe en katoen zijn ook mooie natuurlijke materialen om terug te laten komen in je badkamer. Structuur aanbrengen en een schone uitstraling? Maak gebruik van vierkante tegels op de muur of vloer in een mooi materiaal als leer of hout.

Geinspireerd geraakt?

Kom langs in één van onze toonzalen!

AFSPRAAK MAKEN