Skip links

De badkamertrends van 2022: Wellness, luxe en Japandi

De nieuwe badkamertrends van 2022 hebben wij bij Sani-Dump weer voor u op een rijtje gezet. Waar het eerst allemaal ging om een ruimte waar de basisbehoeften gedaan werden, zijn badkamers door de jaren heen enorm veranderd. Badkamers worden anno 2022 steeds meer uitgebreid tot een volwaardig wellness centrum én fungeren als meest rustgevende plek in huis. Lees alle trends in ons blogbericht!

Rust en sereniteit

Zoals we al benoemd hebben fungeren badkamers tegenwoordig bijna als wellness centrum. Zo kun je thuis heerlijk tot rust komen in de badkamer. Hierbij zijn eigen sauna’s en stoomcabines steeds vaker terug te zien. Ook worden regendouches geïnstalleerd voor volledige ontspanning. Niet te vergeten zijn (bubbel)baden een must. Hier kun je lekker in ontspannen terwijl je een boek leest, filmpje kijkt of geniet van een heerlijk kopje thee.

De japandi badkamer

Japandi badkamers zijn in 2022 helemaal in! Deze combinatie van Japanse en Scandinavische invloeden zorgt voor een rustige en natuurlijke badkamer. Denk aan het gebruik van lichte tinten, natuurlijke materialen en organische vormen. De verschillende lichte kleuren die in Scandinavië gebruikt worden en de donkerdere kleuren die vaak terugkomen in Japanse badkamers zorgen voor een mooi contrast. Daarbij is natuur ook een belangrijk aspect van deze badkamer stijl. Er wordt gebruik gemaakt van licht hout en gevlogen riet.

Combineer verschillende tegels

De tijd van ‘gewone’ badkamertegels is voorbij. Tegenwoordig is het namelijk een trend om verschillende soorten tegels in de badkamer te gebruiken. Ga voor verschillende wand- en vloertegels én kies voor een andere tegel op een accentmuur of inbouwnisje. Hierdoor kun je een leuk effect creëren. Kies grotere tegels voor de vloer, maar de accentegels kunnen kleiner zijn. ook is het gebruik van een vissengraat super stylish. Het is niet alleen tijdloos, maar je kunt er ook nog eens alle kanten mee op.

Mediterrane invloeden

Ook zien we steeds vaker mediterrane invloeden terug in badkamers. Zo hoef je niet meer met het vliegtuig richting het middellands zeegebied, maar kun je gewoon genieten in je eigen badkamer. Denk aan schitterende gekleurde Marokkaanse of Portugese tegels, gouden kranen, halfronde spiegels en nisjes waar je kaarsen in kunt zetten. Ook kun je het ultieme gevoel creëren door een prachtige palm in de badkamer te plaatsen. Zo lijkt het net alsof u even op vakantie bent.

De retro badkamer

Ook de Retro stijl maakt een comeback! Tover je badkamer om met toffe pastelkleuren, colorblocking en terrazzo tegels. Ook kleuren zoals diepgroen, terracotta, donkerblauw en paars worden vaak gebruikt in een retro badkamer. Hang een ovale of asymmetrische spiegel op en een vrijstaand bad op pootjes maakt het natuurlijk helemaal af.

Geinspireerd geraakt?

Kom langs in één van onze toonzalen!

AFSPRAAK MAKEN