Skip links

Dé badkamertrends van 2020!

Dit jaar komen er weer een paar opvallende trends voorbij in de badkamer wereld, die we niet onopgemerkt voorbij kunnen laten gaan. Lees snel verder hoe u uw badkamer kunt inrichten volgens de laatste trends van 2020!

1. Betonnen wastafels

De beton(look) wastafel zien we al een tijdje voorbij komen, maar nog steeds is deze trend helemaal hot. Deze wastafel geeft uw badkamer een robuuste, stoere maar ook duurzame uitstraling. De stijl past in bijna iedere badkamer en een betonnen wastafel heeft ook nog eens als voordeel dat u vuil minder snel ziet dan in een witte wastafel!

2. Ronde spiegels

Ook de ronde spiegel is een echte eyecatcher van deze tijd. Vaak is het een ideale compensatie met de rechte en hoekige elementen zoals een wastafelmeubel en tegels. Daarnaast zien we ook steeds vaker technische snufjes zoals spiegelverwarming, verlichting of zelfs muziekaansluiting terug komen in de spiegels.

3. Metallic of matte elementen

Bent u uitgekeken op de standaard chroom-kleurige kranen en accessoires in uw badkamer? Ga dan voor metallic of matte elementen! Denk bijvoorbeeld aan gouden of roségouden kranen, of kies voor matzwarte accessoires zoals een toiletrolhouder en een prullenbakje. Deze relatief kleine aanpassingen zullen je badkamer weer een hele andere look geven!

4. Verschillende typen douchekoppen

De badkamer anno 2020 staat ook helemaal in het teken van luxe en comfort. In een badkamer moet u tot rust kunnen komen aan het begin of het einde van een lange dag. Kies bijvoorbeeld voor een lekkere regendouche, met daarnaast een losse douchekop met een hardere straal om bijvoorbeeld uw haar goed uit te kunnen spoelen. Of ga voor een douchekop die u op verschillende standen kunt zetten. Zo heeft u altijd de perfecte stand voor iedereen in huis.

5. Duurzame/slimme badkamer

Ook duurzaamheid is een onderwerp waar we in 2020 niet meer omheen kunnen. In de badkamer kunnen we hier goed op inspelen. Denk bijvoorbeeld aan waterbesparende douchekoppen, energiezuinige ventilatie en een milieuvriendelijke manier van verwarmen. Daarnaast komt er ook weer steeds meer techniek in de badkamer kijken. Zo kunt u er voor kiezen om muziekinstallatie in uw badkamer te bouwen, of kunt u met de verlichting in de spiegel zien hoe uw make-up er bij daglicht en bij schemer uit ziet!

6. Elementen vanuit verschillende werelddelen

We laten ons op badkamergebied steeds meer inspireren door andere werelddelen en culturen. Denk bijvoorbeeld aan kleurrijke Portugese tegeltjes tegen de wand, of juiste de ‘cleane’ uitstraling van de Scandinavische stijl. Daarnaast is hout een goed materiaal om verschillende stijlen met elkaar te verbinden. Hout is namelijk neutraal en past vrijwel overal goed bij.

Geinspireerd geraakt?

Kom langs in één van onze toonzalen!

AFSPRAAK MAKEN