Skip links

Betonlook in de badkamer

Steeds meer zien we betonlook terug komen in de badkamers van tegenwoordig. Dat is ook niet zo gek: betonlook geeft namelijk een stoere en chique uitstraling, maar is ook erg strak en gemakkelijk schoon te houden. In deze blog laten we je zien hoe je betonlook kunt toepassen in jouw badkamer!

De verschillende soorten

Je kunt natuurlijk kiezen voor echt beton of betoncire. Vaak zien we dit als badkamervloer terug komen. Je hebt een mooie egale vloer en doordat de vloer uit één stuk is, lijkt je badkamer optisch groter. Maar dit materiaal heeft wel een aantal nadelen. Het is namelijk erg onderhoudsgevoelig en het gebeurt vaak dat er scheurtjes in komen, doordat het materiaal erg nawerkt. Daarnaast is het ook een stuk duurder dan bijvoorbeeld een tegelvloer. Daarom kiezen veel mensen voor bijvoorbeeld betonlook tegels. Dat is een stuk eenvoudiger en ook onderhoudsvriendelijk, maar toch heb je de look van een echte betonvloer.

Betonlook combineren

Omdat de kleur van betonlook vrij neutraal is, kun je dit eigenlijk met alles combineren. Wil je een landelijke stijl in je badkamer? Kies dan voor houten elementen en veel natuurlijke kleuren zoals beige, bruin en grijs. Ga je liever voor een tijdloze, strakke badkamer? Dan kun je betonlook goed combineren met zwart en wit. Natuurlijk kun je ook wat fellere kleuren toevoegen. Omdat betonlook vaak een beetje blauw-grijs is, zijn blauwe en groene tinten ook erg mooi.

Andere mogelijkheden

Natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden om betonlook te verwerken in je badkamer, dan alleen op de vloer. Denk bijvoorbeeld aan de douchevloer van je inloopdouche, de ombouw van je bad of de wanden. Alles is mogelijk! Vraag gerust bij ons om advies, we helpen je hier graag in verder.

Geinspireerd geraakt?

Kom langs in één van onze toonzalen!

AFSPRAAK MAKEN