Skip links

Badkamermeubel kopen? Hier moet je op letten!

Een badkamermeubel is een essentieel onderdeel van je badkamer. Je gebruikt het namelijk het vaakst van alle elementen. Daarom is het natuurlijk belangrijk dat je hier de juiste keuzes in maakt! In deze blog vertellen we waar je allemaal op moet letten bij het uitzoeken van een badkamermeubel en geven we handige tips waardoor jij straks het meubel hebt wat bij jou en je badkamer past.

Losse elementen

Bedenk je allereerst goed, dat een badkamer meubel bestaat uit een aantal losse onderdelen, die je los van elkaar moet aanschaffen. Als eerst heb je natuurlijk het meubel zelf, dit is de opbergruimte onder de wastafel. Vervolgens komt er bovenop het badkamermeubel een wasbak. Hiervoor zijn natuurlijk veel verschillende soorten en maten mogelijk. Ook de kraan bij de wastafel dien je apart aan te schaffen. Als laatst hebben de meeste mensen ook nog een spiegel boven de wastafel. Hierbij kun je kiezen voor een losse spiegel tegen de muur, of een spiegelkast voor extra opbergruimte.

De materiaalkeuze en kleur

Natuurlijk is ook het materiaal en de kleur van je badkamermeubel iets om goed over na te denken. Wil je in de badkamer een strakke look? Dan is een wit hoogglans badkamermeubel een goede optie. Natuurlijk kun je het ook heel anders aanpakken, door een donker houtkleurig badkamermeubel te kiezen. De uitstraling van je badkamer zal dan wat robuuster zijn en meer naar een landelijke stijl toetrekken. Het voordeel van een houten badkamermeubel is, dat je het nog eens een ander kleurtje kunt geven als je toe bent aan iets nieuws!

De afmetingen

Als laatst is het goed om vooraf te weten hoe groot je je badkamermeubel wilt hebben. Zijn er thuis veel mensen die elke dag gebruik maken van de wastafel? Dan is het slim om voor een dubbele wastafel te gaan, en dus voor een breder badkamermeubel. Zo kun je met twee mensen tegelijk tanden poetsen, je haar doen, etc. Dat scheelt ’s ochtends weer tijd! Natuurlijk is het ook belangrijk om te kijken naar de beschikbare ruimte die je hebt. Zorg altijd dat je rondom het badkamermeubel nog voldoende ruimte hebt om je te kunnen bewegen, ook als de kastjes open zijn.

Geinspireerd geraakt?

Kom langs in één van onze toonzalen!

AFSPRAAK MAKEN