Skip links

Badkamermeubel kopen? Hier moet u op letten!

Een badkamermeubel is een essentieel onderdeel van uw badkamer. U gebruikt het namelijk het vaakst van alle elementen. Daarom is het natuurlijk belangrijk dat u hier de juiste keuzes in maakt! In deze blog vertellen we waar u allemaal op moet letten bij het uitzoeken van een badkamermeubel en geven we handige tips waardoor u straks het meubel heeft wat bij u en uw badkamer past.

Losse elementen

Bedenk u allereerst goed, dat een badkamer meubel bestaat uit een aantal losse onderdelen, die u los van elkaar moet aanschaffen. Als eerst heeft u natuurlijk het meubel zelf, dit is de opbergruimte onder de wastafel. Vervolgens komt er bovenop het badkamermeubel een wasbak. Hiervoor zijn natuurlijk veel verschillende soorten en maten mogelijk. Ook de kraan bij de wastafel dient u apart aan te schaffen. Als laatst hebben de meeste mensen ook nog een spiegel boven de wastafel. Hierbij kunt u kiezen voor een losse spiegel tegen de muur, of een spiegelkast voor extra opbergruimte.

De materiaalkeuze en kleur

Natuurlijk is ook het materiaal en de kleur van uw badkamermeubel iets om goed over na te denken. Wilt u in de badkamer een strakke look? Dan is een wit hoogglans badkamermeubel een goede optie. Natuurlijk kunt u het ook heel anders aanpakken, door een donker houtkleurig badkamermeubel te kiezen. De uitstraling van uw badkamer zal dan wat robuuster zijn en meer naar een landelijke stijl toetrekken. Het voordeel van een houten badkamermeubel is, dat je het nog eens een ander kleurtje kunt geven als u toe bent aan iets nieuws!

De afmetingen

Als laatst is het goed om vooraf te weten hoe groot u uw badkamermeubel wilt hebben. Zijn er thuis veel mensen die elke dag gebruik maken van de wastafel? Dan is het slim om voor een dubbele wastafel te gaan, en dus voor een breder badkamermeubel. Zo kunt u met twee mensen tegelijk tanden poetsen, uw haar doen, etc. Dat scheelt ’s ochtends weer tijd! Natuurlijk is het ook belangrijk om te kijken naar de beschikbare ruimte die u heeftt. Zorg altijd dat u rondom het badkamermeubel nog voldoende ruimte heeft om u te kunnen bewegen, ook als de kastjes open zijn.

Geinspireerd geraakt?

Kom langs in één van onze toonzalen!

AFSPRAAK MAKEN