Skip links

BADDEREN IN EEN DESIGN BADKAMER

Een design badkamer draait om vormgeving, topkwaliteit en beleving. Dit is een ideale stijl, omdat u een mooie tijdloze look kunt creëren, waar u dus nog jaren plezier van kunt hebben! Ook wordt een designbadkamer gekenmerkt door een aantal bijzondere eye-catchers. In deze blog laten we zien hoe een design badkamer gestyled kan worden!

Maak het exclusief!

Een design badkamer is vaak een samenstelling van persoonlijke voorkeuren. Hierdoor vindt u zo’n badkamer niet snel bij iemand anders in huis. Deze stijl is dus ideaal als u houdt van veel verschillende elementen mixen. Hierbij kunt u denken aan opvallende materialen in combinatie met een mooie tegel op de vloer. Alles draait om contrasten, maar die toch mooi met elkaar in balans zijn. Ga op onderzoek uit en ontdek welke samenstelling u het mooist vindt!

Aparte vormen en kleuren

Veel mensen denken bij ‘design’ toch al snel aan ‘apart’. De design badkamer is daarom ook goed te kenmerken door aparte elementen. Dit kunt u goed toevoegen door middel van bijzondere vormen en kleuren. Denk bijvoorbeeld aan een badkamer met veel zwart wit, waar toch ineens een paar felle kleuren in terug komen. Ook met accessoires en badkamermeubels kunt u veel doen. Kies bijvoorbeeld voor een wandkast in een uniek design en uw badkamer komt al direct veel exclusiever over.

Less is more

Hoewel je in een design badkamer vaak een aantal opvallende eye-catchers tegenkomt, is het design verder vooral heel simpel. Zeker omdat er gespeeld wordt met verschillende contrasten en een aparte aankleding, moet u er voor zorgen dat er niet teveel losse elementen zoals accessoires te zien zijn. Hierdoor wordt de badkamer al snel te druk. Hou het dus ‘clean’!

Paneelradiator

De paneelradiator wordt over het algemeen vaker onder het raam geplaatst. Deze radiatoren bestaan uit panelen en convectoren die naast in de badkamer ook overal in huis gemakkelijk geplaatst kunnen worden.

Plintradiator

Een plintradiator, is zoals de naam het al zegt, zo dun en smal als een plint. Dit type radiator wordt onderaan de wand en dicht tegen de vloer aan geplaatst. De compacte vorm maakt deze radiator ideaal voor badkamers die niet zo groot zijn. Zo kunt u toch uw badkamer heerlijk verwarmen!

Waar moet u rekening mee houden?

Afhankelijk van de grootte van uw badkamer en het gewenste design kunt u zelf kiezen wat voor een soort radiator er goed in uw badkamer past. Ook is het goed om rekening te houden met het aantal wattage. Dit is afhankelijk van de grootte van de ruimte en hoe goed de ruimte geïsoleerd is. Wilt u zelf berekenen hoeveel wattage u nodig heeft? Gebruik dan deze berekening: lengte x breedte x hoogte van de ruimte = aantal kubieke meters. Vermenigvuldig het aantal kubieke meters met 93 (antwoord x 93). Dan heeft u het aantal watt dat per kubieke meter nodig is om uw badkamer ongeveer te voorzien van een temperatuur van 24 graden Celsius.

Geinspireerd geraakt?

Kom langs in één van onze toonzalen!

AFSPRAAK MAKEN